Hírek

11 dec
A Környezeti Ellenőrző Rendszerről a JövőMűhelyben
Napjaink zöld kihívásairól, Debrecen új monitoring rendszerének felállításáról, a Debreceni Egyetem környezetvédelemben betöltött szerepéről beszélgettek a JövőMűhely című pódiumbeszélgetés-sorozat pénteki alkalmán a DE szakemberei és Debrecen polgármestere.
11 dec
Évzáró szenátusi ülés
Az intézmény nemzetközi kapcsolatairól, a BMW és az akkumulátorgyártók érkezéséhez kapcsolódó feladatokról és a Konfuciusz Intézet tevékenységéről is szó volt a Debreceni Egyetem Szenátusának decemberi ülésén. A testület címzetes egyetemi tanári cím és Pro Universitate-díj adományozásáról, valamint több szabályzat módosításáról is döntött.
08 dec
Huszonöt éves jubileumot ünnepel a Campus
Negyedévszázada íródik a Campus Nonprofit Közhasznú Kft. sikertörténete, melyben a Debreceni Egyetem és a város támogató szövetségben van jelen hosszú évek óta – hangzott el a jubileum kapcsán rendezett csütörtöki ünnepi eseményen a Lovardában.
08 dec
DEbate – angol nyelvű országos vitaverseny a BTK-n
A debreceni Tóth Árpád Gimnázium csapata nyerte a DEbate angol nyelvű országos vitaversenyt, amelyet idén is az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége és az Amerikai Kuckó közreműködésével szervezett meg a Debreceni Egyetem Angol-Amerikai Intézete.
04 dec
Egység az agrárium jövőjéért
Versenyképességünk alapja a tudás, ez a legnagyobb érték a 21. században – hangsúlyozta Jakab István, az Országgyűlés alelnöke a Debreceni Egyetem Agrárkabinetjének pénteki, a Parlamentben tartott kihelyezett ülésén, ahol a három hazai agrárképző egyetem és egy kutatóintézet kötött szövetségi és együttműködési megállapodásokat.
30 nov
Nagyköveti látogatás – a partnerség jegyében
A Debreceni Egyetem és kínai vállalatok, illetve felsőoktatási intézmények közötti újabb együttműködési lehetőségekről egyeztetett a Kínai Népköztársaság új budapesti nagykövete, Gong Tao Szilvássy Zoltán rektorral. A diplomata és munkatársai az egyetemen tanuló kínai hallgatókkal is találkoztak.
30 nov
Fejlesztő mentorprogram a BTK-n
Az őszi félév végig elérhető a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Angol-Amerikai Intézet ingyenes online mentorprogramja, a Writing Center, amelyben tanárképzésben részt vevő felsőbb éves hallgatók és doktoranduszok tutorként, coach-ként segítik alsóbb éves társaik tanulmányait.
29 nov
Nyertes ösztöndíjas hallgatók a BTK-n
A dékáni tanácsteremben kedden rendezett ünnepségen vehették át oklevelüket a Debreceni Egyetem (DE) Bölcsészettudományi Kar (BTK) hallgatói, akik idén Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjban részesültek. Az intézmény egészét tekintve a legmagasabb, 17 fő a díjazottak száma.
28 nov
Gesztelyi Tamás köszöntése
A kiemelkedő gemma-kutatót, Gesztelyi Tamást, a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Történelmi Intézet Klasszika-filológiai és Ókortörténeti Tanszék Professor emeritusát köszöntötték 80. születésnapja alkalmából.
27 nov
Doktorrá fogadom!
Hagyományosan a Magyar Tudomány Ünnepe keretében rendezte idén is őszi doktoravatóját a Debreceni Egyetem. Az eseményen 111 doktorjelölt vehette át oklevelét, emellett habilitált doktori és professor emeritus címeket, valamint egyetemi kitüntetéseket is átadtak.

Oldalak

Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.