Hírek

25 júl
A valaha volt legjobb Európai Egyetemi Játékokat rendezte Magyarország
Harminchét ország négyszázhuszonnyolc egyeteméről csaknem ötezer résztvevő érkezett a Debrecen-Miskolc rendezte 2024-es Európai Egyetemi Játékokra. Felejthetetlen élmények, izgalmas mérkőzések, csodálatos hangulat – ezek jellemezték az eseményt mindkét helyszínen.
25 júl
Elstartolt a Campus Fesztivál
Hivatalos megnyitóval, központi Pont Ott Partival, 21 programhelyszínnel és az Európai Egyetemi Játékok záróünnepségével kezdődött meg szerdán az ország második legnagyobb fesztiválja. Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter a ponthatárváró eseményen bejelentette: a legjobb felvételi eredményt a vidéki egyetemek közül a Debreceni Egyetem érte el.
22 júl
Globális kihívások a tanárképzésben
A Debreceni Egyetem munkatársai is részt vesznek abban a kutatásban, amely nemzetközi megközelítésben, magyar, cseh, lengyel, román és szlovák szakemberek közreműködésével vizsgálja a tanárképzés aktuális kihívásait. A Tanárok egy fenntartható jövőért projekt eddig elért eredményeit egy októberi szimpóziumon ismertetik Debrecenben.
17 júl
Csehov 120
Nemzetközi konferenciával emlékezett a 19. századi orosz irodalom egyik legnagyobb alakjára, Anton Pavlovics Csehovra az író halálának 120. évfordulója alkalmából a Debreceni Egyetem (DE) Bölcsészettudományi Kar (BTK) Szlavisztikai Intézete. A Főépületben július 15-17. között rendezett szakmai tanácskozáson több mint harminc előadó ismertette kutatásai legújabb eredményeit.
09 júl
Kinevezések a Bölcsészettudományi Karon
Adjunktusi és docensi címeket adott át hétfőn a kar tanácstermében rendezett ünnepségen Keményfi Róbert. A Debreceni Egyetem (DE) Bölcsészettudományi Kar (BTK) dékánjától az eseményen 14-en egységvezetői kinevezéseket is átvehettek
03 júl
Átadták a Pilot Kutatólaboratóriumot
Vírus- és baktériumalapú gyógyszerhatóanyagok, vakcinák fejlesztésére, gyártására szolgáló pilot, azaz középméretű kutatólaboratóriumot hozott létre a Debreceni Egyetem. A létesítmény keddi ünnepélyes átadásán Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter példaértékűnek nevezte a Debreceni Egyetem innovációs tevékenységét.
02 júl
Kanadai-magyar együttműködés a BTK-n
Sikeresen zárult a montreáli magyarság kutatására indított program első szakasza, amelynek eredményeit közösen ismertették a Concordia Egyetemen a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar és Magyarország Montreáli Főkonzulátusának munkatársai. A Kanadában június közepén rendezett eseményen azt is bejelentették, hogy tovább bővült a kutatásban résztvevők köre.
28 jún
Frissdiplomás bölcsészek a Debreceni Egyetemen
A végzősök hatalmas száma miatt három diplomaosztót is tartott a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kara. A Főépület Díszudvarán június 28-án, pénteken rendezett ünnepségeken több mint hétszáz végzős vehette át oklevelét. Az eseményeken kari kitüntetéseket és a Hallgatói Önkormányzat elismeréseit is átadták.
27 jún
Látogatás az innováció jegyében
Hatalmas a Debreceni Egyetem innovációs potenciálja – állapította meg a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért felelős helyettes államtitkára az intézményben tett szerdai látogatásán. Bódis László a Nemzeti Innovációs Ügynökség tudáshasznosítási igazgatójával, Barabás Rékával az egyetem több létesítményét is megtekintette.
24 jún
Közösen a közművelődésért és a felnőttképzésért
Idén Kihívások a művelődés és a felnőttképzés világában címmel rendezte meg a tanszékalapító előtt tisztelgő Durkó Mátyás Emlékkonferenciát a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Nevelés- és Művelődéstudományi Intézet Művelődéstudományi és Humán Tanulmányok Tanszéke. A kétnapos eseményre az ország valamennyi megyéjéből és határon túlról is érkeztek résztvevők.

Oldalak

Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.